HIAB is pionier op vlak van hydraulische autolaadkranen. In 1944 ontwikkelden zij de allereerste autolaadkraan ter wereld. Intussen zijn reeds meer dan een half miljoen HIAB kranen gebouwd en vertrouwen vakmensen in 120 landen op hun prestaties. Op vandaag is het aanbod zo ruim dat er voor bijna elke nood of karwei een geschikte HIAB autolaadkraan bestaat. Als het over onze samenwerking met HIAB gaat, durven we van een perfect match spreken: de aanpak van HIAB sluit naadloos aan op de ongeziene kwaliteit en vlekkeloze service die wij onze klanten dag in dag uit aanbieden.

Misschien ben jij wel vaak geconfronteerd met zware heftaken, moet je heel vaak laden en lossen waardoor de laadcycli oplopen of draait alles rond uiterste precisie. Of een combinatie van deze zaken. Met een HIAB kraan heb je altijd de juiste laadpartner in crime. Aan haar prestaties kan geen enkele autolaadkraan tippen.

Een HIAB laadkraan is erg modulair. Capaciteiten, armen, gereedschappen en bedieningssystemen kunnen onderling gecombineerd worden waardoor er een immense flexibiliteit is op vlak van mogelijkheden en specialisatiegraad.

Het bedieningssysteem werkt erg intuïtief waardoor je heel snel vertrouwd bent met jouw nieuwe laadpartner. Met de Crane Tip Control functie wordt het zelfs mogelijk om het eind van de arm te bewegen in plaats van de conventionele methode waarbij de bediener elke functie apart uitvoert (zwenken, eerste arm, tweede arm, uitschuifarm). Zo wordt de hele kraan uiteindelijk bediend met slechts 3 hendels: zwenken, horizontale en verticale beweging.

Het Load Stability System maakt de kraanbediening soepeler en sneller. Bovendien wordt de kraan, het voertuig en de omgeving zo extra beschermd tijdens onbedoelde grote hendelbewegingen, zowel verticaal als horizontaal.

Dit zijn maar enkele voordelen en mogelijkheden van onze HIAB autolaadkranen. Ze zijn duurzaam, flexibel, sterk en passen daarom perfect in ons totaalaanbod op vlak van vrachtwagenopbouw. Ook voor het jaarlijkse onderhoud kan je in onze verschillende servicepunten terecht. Zo ben je zeker van een optimale werking en lange levensduur.

Onze HIAB autolaadkranen doen dagelijks meermaals dienst bij heel wat bouwstofhandelaars, bouwvakkers, dakdekkers, recycling- en nutsbedrijven, … Check ook onze MAC-ROLLER 165Z specifiek voor wie actief is in de bosbouw. Hierbij staat de HIAB Loglift kraan op een rollend systeem zodat je vooruit en achteruit kan rollen over de volledige lengte van de opbouw waardoor het laden en lossen uiterst efficiënt gebeurt.

Onderstaande foto’s en video's tonen al een topje van de ijsberg aan mogelijkheden. Maar wil je écht weten wat allemaal kan? Contacteer ons dan voor een persoonlijk overleg.

HIAB laadkraan op maat van jouw behoeften?

Neem contact in verband met de mogelijkheden