Gebruiksvriendelijkheid staat centraal bij onze constructies. Zo garanderen we een uiterst snelle werking van de kipper door een oliedrukpomp met hoog debiet te gebruiken. Daarnaast houden we de opbouw en dus ook de laadvloer zo laag mogelijk. Dit is niet alleen handig in het dagdagelijkse gebruik, je kan hierdoor ook onder de maximum toegelaten hoogte van 4 meter blijven als je geladen bent. Neerklapbare zijdeuren zijn dan weer superhandig om de kipper vanop de zijkant te beladen. In dit geval is een eenvoudige bediening van deze deuren essentieel. De ijzersterke stalen zijdeuren kunnen hydraulisch aangedreven worden zodat je ze automatisch kan openen en sluiten. Of je kan kiezen voor de combinatie met compensatieveer die ervoor zorgt dat bijna geen fysieke mankracht nodig is. Aluminium zijdeuren, getypeerd door hun lichte gewicht ten opzichte van staal, zijn een andere mogelijkheid. Middenstijlen zijn sowieso afneembaar of afklapbaar. Op vlak van afwerking kan je kiezen tussen verticale tussenstijlen of bolle zijkanten. In dat laatste geval kan belettering iets makkelijker en duidelijker aangebracht worden. Uiteraard kan de opbouw ook voorzien worden van een laadkraan.

Met diverse opties kan je de opbouw volledig naar je hand zetten. Onderstaande foto’s geven alvast wat inspiratie. Geef een seintje als je op zoek bent naar een specifieke uitvoering. Een ingewerkte materiaalkoffer zorgt voor extra opslagruimte. Opgebouwde loofrekken op kop- en zijwanden zijn ideaal voor tuinmannen. Vertel ons wat jij belangrijk vindt en wij bieden de opties die voor jou het verschil maken waardoor je extra efficiënt zal werken.

Wanneer de opbouw als asfaltkipper moet dienst doen, zorgen wij voor een degelijke isolatie van de kipper om het asfalt warm te houden tijdens het transport zodat die in optimale kwaliteit op de werf aankomt. Er is ook extra aandacht voor het afdeksysteem. Bovendien wordt de achterzijde van het voertuig volledig aangepast in functie van de asfaltmachine.

Wil je de kipper ook kunnen afzetten? Kies dan voor een kipper-trekker. Door de combinatie met een koppelschotel krijgt je opbouw een dubbele functie: je kan zowel een kipper als oplegger op het chassis bevestigen.

Achterwaartse kipper op maat van jouw noden?

Vraag advies aan onze experten