Lancering MAC-ROLLER 165Z specifiek voor de bosbouw

Actief in de bosbouw? Gespecialiseerd in transport van hout? Onze MAC-ROLLER 165Z biedt heel wat voordelen voor wie in de houtsector werkt. Onze constructie op maat helpt om je productiviteit te maximaliseren. We zorgden ervoor dat de HIAB Loglift kraan op een rollend systeem staat zodat je vooruit en achteruit kan rollen over de volledige lengte van de opbouw waardoor het laden en lossen uiterst efficiënt gebeurt. Op die manier kan je 100% autonoom, snel en effectief werken zonder ander materiaal of mankracht.

Houttransporteur Bjorn Vindevogel uit Waregem nam recent zijn exemplaar in gebruik. Lees hieronder verder voor meer details.

ALUMAC is al jaren officieel HIAB verdeler, wereldwijd de grootste leverancier van laad- en lossystemen. De HIAB Loglift 165 is een zeer performant inklapbaar Z-model dat uiterst geschikt is voor het laden en lossen van lang en kort hout. Uniek is dat ALUMAC de kraan op een rollende constructie kan plaatsen, want het is een model dat normaal vast gemonteerd wordt. Het grote voordeel? Doordat de kraan rollend kan gebruikt worden, kan ze verplaatst worden van achter naar voor op de opbouw en omgekeerd.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het werkt in de praktijk.

De rollende constructie waarop de HIAB Loglift gemonteerd staat, is specifiek maatwerk. Onze MAC-ROLLER 165Z geeft een boost aan je productiviteit.
Cedric Carette, sales ALUMAC construct
ALUMAC MAC-ROLLER kraan voor bosbouw

Met de MAC-ROLLER 165Z werk je volledig zelfstandig zonder dat je moet inboeten aan efficiëntie.

De kraan is voorzien van flapdown steunpoten die verre van breed uitvallen. Hun smalle eigenschap heeft als pluspunt dat de rollende constructie met kraan kan passeren tussen de steunpilaren die aan beide zijkanten van de oplegger de lading, zoals boomstammen, tegenhouden.

Case Bjorn Vindevogel (Waregem):

Houttransporteur Bjorn deed beroep op ALUMAC construct naar aanleiding van zijn specifieke nood aan een rollende constructie. Hij licht het zelf toe: "Mijn productiviteit maximaliseren is iets waar ik veel mee bezig ben. Want efficiëntie is cruciaal in onze sector. Hoe meer je in één keer kan transporteren hoe beter. Mijn nieuwe oplegger is 13,5 meter. Ik kan tot 4 pakken hout, boomstammen, ... met een lengte van 3 meter achter elkaar opladen en transporteren. Maar om die lading efficiënt te kunnen laden en lossen, wou ik dat de kraan op een rollend systeem staat zodat ik vooruit en achteruit kan rollen over de volledige lengte van mijn oplegger en op die manier autonoom, snel en effectief kan werken zonder ander materiaal of mankracht. Ik werk immers altijd alleen, vaak diep in de Ardennen. En dan wil je jouw plan kunnen trekken. De ervaring van ALUMAC met maatwerk was een groot voordeel. Hun ingenieur was enorm betrokken en gemotiveerd. Er werd geluisterd naar mijn specifieke noden en wensen. Alles werd grondig bekeken, verschillende mogelijkheden werden overwogen en onderzocht. In nauw overleg kwamen we tot een geschikte constructie. Ook bij de aanvang van de werken was ik altijd welkom en stond de deur van hun atelier open. Bovendien werd er tijdens de productie flexibel bijgestuurd waar nodig, altijd in overleg met mij.

ALUMAC MAC-ROLLER kraan voor bosbouw

Producteigenschappen:

✔️ duurzaam en dus waardevast
✔️ 2x uitschuifbaar
✔️ hydraulische reikwijdte van 9,3 meter
✔️ hefvermogen op 9 meter: 1.480 kg
✔️ flapdown steunpoten

 

Meer info?

Contacteer onze sales adviseur Cedric Carette voor meer info of in geval van vragen. Hij geeft je met plezier een extra woordje uitleg.
Bel (+32 496 12 53 68) of mail (cedric@alumac.be) Cedric.

Het prestatievermogen van de nieuwe kraan ligt een stuk hoger dan mijn vorige. De expertise van ALUMAC construct gaf me veel vertrouwen. Bovendien is hun naservice top.
Bjorn Vindevogel, houttransporteur

 

Het is de bedoeling om meer op dit type constructies in te zetten aangezien er niet veel spelers zijn die dit soort projecten aankunnen en we merken dat de nood in de sector van de bosbouw hoog is.
Stefaan Crombez, zaakvoerder ALUMAC construct

 

Project op maat van jouw behoeften?

Neem contact in verband met de mogelijkheden