Herstelling & onderhoud

Onze uiterst flexibele naservice is een extra troef. Jij wilt snel weer aan de slag. Doordat wij permanent over een grote voorraad wisselstukken beschikken, kunnen we kort op de bal spelen zodat je jouw voertuig niet lang hoeft te missen.

Dankzij onze jarenlange ervaring, specifiek opgeleide mecaniciens, modern machinepark, ruime werkplaatsen en een professionele spuitcabine heb jij de garantie dat je voertuig snel terug in perfecte staat is.

Maak nu jouw afspraak

Herstelling en onderhoud

Je kan terecht in één van onze 3 servicepunten: onze vestiging in Kortrijk (Heule), onze vestiging in Doornik (Froyennes) en Hydraupunt in Lokeren. Bovendien zijn wij met onze goed uitgeruste servicewagens snel ter plaatse voor dringende interventies onderweg.

4 redenen om ALUMAC construct en ASTEMAC te kiezen voor herstelling en onderhoud:

 1. Snel en flexibel dankzij zeer uitgebreide voorraad diverse hydraulische en mechanische onderdelen
 2. Deskundig dankzij onze ervaren en specifiek opgeleide servicetechniekers
 3. Altijd dichtbij dankzij meerdere servicepunten en onze 24/7 depannagedienst die tot bij jou komt voor dringende herstellingen
 4. Vlekkeloos resultaat dankzij state-of-the art spuitcabine

Onderhoud

Je wilt zo lang mogelijk van jouw vracht- of bestelwagen gebruikmaken. Daarom is het belangrijk om jouw voertuig goed te verzorgen. Een jaarlijkse controle van de opbouw is aangewezen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je er lang kan van genieten en dat de restwaarde bij vervanging optimaal blijft.

HIAB kranen hebben sowieso een jaarlijks onderhoud nodig voor een optimale werking. Maar ook voor onderhoud van Dhollandia laadkleppen (smering, controle scharnierpunten,...) en andere specifieke onderdelen van jouw opbouw kan je bij ons terecht.

Plan jouw onderhoudsbeurt nu bij ons in

 

Herstelling

Een vracht- of bestelwagen die niet volledig in orde is dat irriteert. Sommige defecten moeten onmiddellijk gebeuren om verder te kunnen, bij andere kan je nog even verder maar zorgt het mankement voor ergernissen. Bovendien geeft een beschadigde bedrijfswagen een slechte indruk. Niet goed voor jouw imago dus. Wij beperken de tijd dat het voertuig in onze werkplaats staat tot een minimum en voeren reparaties snel en met oog voor detail uit zodat jij snel terug op weg kunt. Voor dringende herstellingen hebben wij bovendien een 24/7 depannagedienst die meteen ter plaatse komt.

Ongeval of aanrijding? Meestal niet zonder gevolgen: een deuk in je laadbak, beschadigde laadklep, kapotte verlichting, lakschade, … Vaak is een technische expertise nodig. Ook hiervoor kan je beroep doen op ALUMAC construct en ASTEMAC. Onze experten maken een inschatting van de herstelkosten, stellen een schadebestek op en volgen de werken nauwgezet op.

Bovendien installeerden wij een state-of-the art spuitcabine: nadien is geen spoor van schade meer op te merken. Doordat we schilderwerken ‘in huis’ doen, kunnen we bovendien extra flexibel en snel handelen.

Bel ons voor een afspraak

herstelling en onderhoud

Je kan bij ALUMAC construct en ASTEMAC terecht voor:

 • Expertise schadeherstel
 • Roest- en carrosserieherstellingen
 • Reparaties aan koetswerk zoals het wegwerken van blutsen, krassen, …
 • Laswerken
 • Vervangen versleten onderdelen, spatborden en spatlappen, verlichting, vloerbekleding, schuifzeilen, zijwanden, …
 • Herstellingen aan laadkasten, kippers, containersystemen, …
 • Repareren van HIAB laadkranen, Dhollandia laadkleppen, alle merken cilinders, …
 • Oplossen waterlekken in laadbakken
 • Aanpassen laadbakken met bijvoorbeeld zijdeur of rolluik
 • Aanpassen inrichting
 • Specifiek spuitwerk
Aanhangwagen ging binnen voor nieuwe scharnieren en kwam terug met ook nieuwe platen vanbinnen aan de deuren (beschadigd door gebruik). Dit maakt me blij! Telkens opnieuw een top service en steeds met de glimlach.
Kelly Claeys | vrachtwagenchauffeur Transport Dejonghe
atelier herstelling en onderhoud