Investeren in de toekomst via samenwerking met VIVES Technology

ALUMAC construct hecht veel belang aan innovatie. Daarom stellen we constant in vraag hoe iets beter of anders kan. Ons doel hierbij is om onze klanten te helpen zo efficiënt mogelijk te werken. Een vrachtwagen die optimaal werkt, kan de productiviteit een ferme boost geven. Bovendien is de automobiel sector, zeker ook die van vracht- en bestelwagens, in volle evolutie. Ook de branche van de bedrijfsvoertuigen anticipeert volop op de vele uitdagingen die vandaag de kop op steken. Mensen in opleiding voldoende kennis en skills bij brengen is hierbij cruciaal. Daarom ging ALUMAC construct recent een samenwerking aan met VIVES Technology. In dat kader leverden Stefaan Crombez, zaakvoerder van ALUMAC construct, en Jochem Pannecoucke, technisch trainer bij NEBIM Groep, met veel trots een 'gepimpte' Volvo truck af op de campus in Kortrijk.

Dit voertuig wordt een echt werkinstrument en moet VIVES als opleidingsinstituut helpen om bachelor en graduaat studenten van de opleiding autotechnologie en voertuigtechnieken sneller te laten proeven van de praktijk en de vele mogelijkheden die de truck- en carrosseriesector te bieden hebben. NEBIM zorgde ervoor dat de Volvo truck in kwestie, die al langer bij VIVES aanwezig was maar initieel vrij weinig werd gebruikt omwille van verouderde componenten, terug up-to-date was. Daarna nam ALUMAC construct de opbouw van de vrachtwagen onder handen door deze uit te rusten met een onderschuivende laadklep van Dhollandia, een HIAB autolaadkraan en hydraulische kipinstallatie.

In onderstaande video zie je enkele sfeerbeelden van dit project.

Het aantrekken van talent is meer dan ooit een uitdaging. Uiteraard willen wij jonge mensen een kans geven. We investeren dan ook graag in dit soort initiatieven.
Stefaan Crombez, zaakvoerder ALUMAC construct
Door ALUMAC opgebouwde Volvo truck voor VIVES

Werken bij een carrosseriebouwer aantrekkelijk maken

Dit project is een strategische zet in 'the war for talent' want nieuw talent aantrekken, is meer dan ooit een uitdaging. Jonge mensen zijn vaak erg gedreven en leergierig. Om een job in onze sector te overwegen, is het essentieel dat we hen van nabij laten kennismaken met de wereld van zware voertuigen en opbouw. 

VIVES getuigt:

David Demuynck is docent en verantwoordelijk voor het volledige project: “In het verleden viel het op dat de interesse bij onze studenten vaak naar auto’s en motoren gaat. Logisch, want dit ligt dichter bij hun leefwereld. Anderzijds kwam het ook doordat andere voertuigtypes zoals agrarische of industustriële voertuigen minder en pas later in de opleiding aan bod kwamen. Hierin hebben wij als opleidingsinstantie een bepalende rol. Omdat werken aan dit type voertuigen ook heel wat mooie uitdagingen biedt, is het onze ambitie om onze studenten vroeger én meer hiermee in aanraking te brengen tijdens hun studietraject. Deze opgebouwde Volvo truck is hierbij van onschatbare waarde en creëert voor ons als docent heel wat mogelijkheden. We merken nu al dat het enthousiasme ten opzichte van zware voertuigen bij onze studenten een stuk groter is.”

Producteigenschappen:

✔️ Volvo vrachtwagen type FH4 (A)

✔️ HIAB autolaadkraan type T-CLX018

✔️ Dhollandia laadklep type DH-SM.20.04

✔️ Hydraulische kipinstallatie

Met dank aan onze partners HIAB en Dhollandia om dit project mee mogelijk te maken.

 

Lees alles over dEZE case in het persbericht

Check onze JOBS

 

Meer info?

Vragen? Interesse om ook een samenwerking op poten te zetten?

Contacteer onze sales adviseur Cedric Carette voor meer info. Hij geeft je met plezier een extra woordje uitleg.

Bel (+32 496 12 53 68) of mail (cedric@alumac.be) Cedric.

De samenwerking met zowel Nebim als ALUMAC construct verliep vlekkeloos. Ze waren perfect op elkaar ingespeeld, voelden snel onze noden aan, communiceerden transparant en hielden zich aan de vooropgestelde timing.
David Demuynck, docent en projectverantwoordelijke bij VIVES Technology